British Gas | Our Space

THE CHALLENGE

British Gas identified space in an unused warehouse that could be converted into a unique brand experience and events venue that could be used for meetings, customer or partner gatherings, creative sessions and to showcase some of the latest products and technology.

The venue was named ‘Our Space’ and is located adjacent to an existing conference centre in their Academy in Leicester.

THE THINKING

Our Space needed to feel authentic and credible to employees as well as other visitors.  It had to reflect who British Gas are, what they stand for and the prestige of their products and innovations whilst delivering an element of humour and personality.

 

In addition, key functional requirements were a multi-purpose meeting and event space that can be used and adapted to suit a range of options and audiences with an adjacent commercial kitchen, exhibit and furniture storage area with state of the art audio visual and lighting facilities.

 

THE ANSWER
We had to carve a high quality venue out of a disused warehouse, effectively building a new building (or rather buildings) within an industrial shell. The space had to perform or exceed current requirements for energy efficiency and required the creation of a new external entrance plus the installation of a commercial kitchen, toilet facilities and a completely new heating and cooling system with plant located on the warehouse roof.

Platform acted as Principal Designer and Contractor delivering a high quality Design and Build project to a challenging programme.

 

THE EFFECT
Our Space provides a flexible centrally located venue for a wide range of Client events. It is a space constantly in demand and which represents the brand, values and aspirations of the business.

Photography credit : Jim Stephenson

Brand, Customer Experience Centre, Spaces